А ла чийзкейк

С извара и пресни плодове
Източник: Петя Петкова
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 07.06.2020
А ла чийзкейк
А ла чийзкейк
 
Необходими продукти:
200 г бисквити
70 г краве масло
500 г извара
400 г кисело мляко
200 г захар
3 яйца
3 с.л. брашно
1 ванилия
300 г плодове (ягоди, портокал)
5 с.л. захар
1 желатин
2-3 стръка мента


Начин на приготвяне:
1
Киселото мляко се отцежда. Бисквитите се натрошават и се размесват с разтопеното масло. Оформя се блат във форма с подвижно дъно. Пече се 10 минути на умерена фурна и се оставя да се охлади.
2
Изварата се разбърква с отцеденото кисело мляко. Добавят се яйцата и ванилията. За уплътняване на сместа постепенно се прибавя брашното. Кремът се изсипва върху охладения блат и се пече 30 минути, или до стягане. Оставя се да се охлади напълно.
3
Плодовете се почистват, по-едрите ягоди се разрязват, портокалът се филетира, ментата се нарязва. Смесват се и се посипват със захар. Загряват се на котлона. Желатинът се разтваря в 2-3 с.л. вода и се прибавя в плодовата смес. Дърпа се от огъня. Изчаква се да изстине и се разпределя върху блата с крем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: