3 рецепти с македонска наденица на тиган

Три рецепти, направени като за теб
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
Хрупкави филийки с наденица и печени домати
чери домати на клонка
1 франзела
2 македонска наденица “Аз ям!”
зехтин
450 г замразен грах
1 връзка пресен босилек
3 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
сол и черен пипер

Пъстра салата
3 с.л. зехтин
400 г македонска наденица “Аз ям!”
1 голяма тиквичка, нарязана
1 голяма червена или жълта чушка
200 г чери домати - дребни
340 г фусили
40 г маслини без костилки
1 ч.л. ситни каперси
75 г бяло саламурено сирене
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. магднаноз

Наденица с яйца в доматен сос
1 македонска наденица “Аз ям!”
1/2 ч.л. кимион на зърна
3/4 чаша зехтин
2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
2 големи червени камби, нарязани на ленти
2 големи зелени камби, нарязани на ленти
4 ч.л. захар мусковадо
2 дафинови листа
1 ч.л. пушен червен пипер
наситнените листа на 6 стръка мащерка
2 с.л. наситнен магданоз
2 с.л. наситнен кориандър
4 зрели домата, нарязани на едри парчета
4 яйца
1 1/8 чаша вода
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
3 рецепти с македонска наденица на тиган
Хрупкави филийки с наденица и печени домати-

Доматите се заливат с малко зехтин, посоляват се и се пекат.
Франзелата се нарязва на филийки, намазва се със зехтин и се пече до златисто.
Надениците се разполовяват и запичат на тиган от двете страни.
Грахът се размразява и половината от него се слага в блендер заедно с босилека, зехтина, лимоновия сок и чесъна. Смила се до гладка консистенция. Добавя се останалия грах и се смила отново, за кратко, така че да останат парченца. Подправя се със сол и черен пипер.

2
3 рецепти с македонска наденица на тиган 2
Пъстра салата -

Наденицата се пържи в 1 супена лъжица зехтин в тиган с незалепващо покритие, оставя се върху кухненска хартия да се отцеди мазнината и се нарязва на парчета.
Тиганът се почиства от мазнината, сипва се втората лъжица зехтин и в нея се запържват тиквичката и чушката за около 2 минути. Изваждат се и се слагат в голяма купа.
Пастата се сварява и се отцежда добре.
В купата при тиквичките и чушката се добавят пастата, наденицата, доматите, маслините, каперсите, натрошеното сирене и билките. Овкусява се със зехтин и бласамов оцет, сол и черен пипер.

3
3 рецепти с македонска наденица на тиган 3
Наденица с яйца в доматен сос -

Главите лук се нарязват на полумесеци, чушките - на ленти. Доматите се нарязват на едри парчета, а листата мащерка, магданоз и кориандър се наситняват.
Наденицата се запичат на грил тиган от всички страни.
Семките кимион се запичат в голям тиган за 2 минути.
Налива се зехтинът и лукът се сотира в него за около 5 минути.
Добавят се червеният пипер, солта, мащерката, захарта и дафиновия лист и се готви на ниски градуси докато лукът стане златист.
В съда се сипват нарязаните домати, малко сол и чушките. Градусите се намаляват и сместа се готви около 15 минути, като се добавя вода, така че сместа да има консистенцията на сос за паста.
Дафиновите листа се изваждат и в сместа се правят кладенчета, в които се чукват яйцата. Слага се и наденицата. Посолява се и се захлупва. Готви се на много ниски градуси около 10 - 12 минути, докато яйцата са готови. Преди да се сервира се поръсва с наситнените магданоз и кориандър.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: