Торта с круши

Източник: Йоанна
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.09.2015
 Торта с круши
 
Необходими продукти:
4 големи круши
1 пакет чаени бисквити
280 г заквасена сметана
125 г краве масло
100 г едро смлени орехови ядки
1/2 ч. ч. пудра захар
1/2 ч. ч. стафиди
1-2 с. л. ром
1 ч. л. канела

за глазурата:
100 г шоколад
20 г краве масло
2-3 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват натрошените бисквити, стафидите и орехите. Разбъркват се и се заливат с топлото разтопено масло, добавя се ромът и всичко отново се разбърква.
2
Крушите се обелват и се почистват от семките, настъргват се, поръсват се с канелата и 1-2 с. л. пудра захар. Разбъркват се и се оставят да се отцедят в цедка, поставена в купа. След това се прибавят към бисквитената смес и хубаво се разбърква.
3
Сметаната се разбива за кратко с останалата захар, изсипва се при бисквитената смес, разбърква се хубаво и след това сместа се слага във форма с отделящо се дъно. Разстила се добре и се оставя да престои в хладилник поне за 2-3 часа, след това се залива с глазурата.
4
Глазурата се приготвя като всички продукти за нея се слагат в купа, загряват се на водна баня и се бъркат, докато се получи еднородна смес. Оставя се леко да се охлади и се излива върху готовата торта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: