Салата от червено цвекло със зелени ябълки и орехи

Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2014
 Салата от червено цвекло със зелени ябълки и орехи
 
Необходими продукти:
500 г червено цвекло (малки глави)
1 кисела ябълка
3 скилидки чесън
50 г орехи
1/2 връзка магданоз
3 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. ким
1 ч. л. кафява захар
4 с. л. зехтин
лимонов сок за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
 Салата от червено цвекло със зелени ябълки и орехи

Цвеклото се измива и се сварява за около 1 час и 30 минути във вода. Отцежда се, обелва се и се нарязва на тънки полумесеци.

 


2
 Салата от червено цвекло със зелени ябълки и орехи 2

Ябълката се нарязва на четвъртини, махат се семките и също се нарязва на тънки полумесеци. Поръсва се с лимонов сок, за да не потъмнее.


3
 Салата от червено цвекло със зелени ябълки и орехи 3

Чесънът се наситнява, орехите се режат на едри парчета, а магданозът се нарязва наситно.


4
 Салата от червено цвекло със зелени ябълки и орехи 4

Зрънцата ким се стриват в хаванче и се смесват с оцета, зехтина, захарта, сол и черен пипер. Цвеклото и ябълката се овкусяват с готовия дресинг. Прибавят се чесънът, орехите и магданозът и се разбърква. Салатата се оставя за 1 час на студено.


 




Съвет: 30 минути преди да се поднесе, салатата се изважда от хладилника, разбърква се и се овкусява още веднъж със сол, черен пипер и малко лимонов сок.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
салатата е супер. вкусът е много специфичен и интересен. препоръчвам я!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Пропуснах единствено чесъна, понеже в къщи има малко резерви към него. Получи се страхотна салата. Много съм доволна от рецептата.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2014
супер салата!!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Жестока салата. Толкова вкусна и полезна, че думите не стигат да я опиша!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: