Роте грюце

Крем от горски плодове, гарниран със сметанов сос
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2011
 Роте грюце
 
Необходими продукти:
400–450 г замразени горски плодове
2 с. л. царевично нишесте
3 с. л. захар
200 мл сок от касис
100 мл сладко десертно вино
2 щипки канела

за соса:
250 мл готварска сметана
3 с. л. захар
3 жълтъка
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
 Роте грюце

Червеното вино, захарта и сокът от касис се слагат в съд на котлона да кипнат.


2
 Роте грюце 2

Нишестето се разтваря в малко вода и се добавя към врящата смес, оставя се да кипне и силата на огъня се намалява.


3
 Роте грюце 3

Прибавят се плодовете и се оставят да поемат от соса, без да се бърка често.


4
 Роте грюце 4

Когато се сгъсти, съдът се сваля от котлона и се прибавя канелата. Разбърква се много внимателно и се налива в купички. Оставя се да се охлади.


5
 Роте грюце 5

Сметаната, захарта и шушулката ванилия, цепната на половина, се загряват. Щом кипнат, ванилията се отстранява, а сосът се прибавя към жълтъците при непрекъснато бъркане.


6
 Роте грюце 6

Съдът се връща на котлона, на умерена температура, докато сместа леко се сгъсти. Плодовете се поднасят с ваниловия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Роте грюце Това е най елегантния и вкусен сладкиш ! Великолепие !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: