„Охлюви“ с козе сирене и боровинки

Вкусни, елегантни, изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (400 г)
300 г френско меко козе сирене (извара, сирене „Крема“)
120 г сушени червени боровинки
100 г белени сурови шамфъстъци
50 мл бренди
1 яйце
брашно за разточване


Начин на приготвяне:
1
 „Охлюви“ с козе сирене и боровинки
Червените боровинки се накисват в брендито за 30 минути. След това се отцеждат много добре и се подсушават.
2
 „Охлюви“ с козе сирене и боровинки 2
Шамфъстъците се накълцват.
3
 „Охлюви“ с козе сирене и боровинки 3
Бутертестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, която се разделя на две равни части. Върху всяка се поставя сирене, като се притиска. Отгоре се разпределят боровинките, поръсват се половината от ядките. Завиват се стегнати рула. Ако тестото е много меко, се прибира във фризер, за да стегне.
4
 „Охлюви“ с козе сирене и боровинки 4
Намазват се с разбито яйце и се овалват в останалите шамфъстъци. Нарязват се на парчета с дебелина около 1 см.
5
 „Охлюви“ с козе сирене и боровинки 5
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат около 12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
 „Охлюви“ с козе сирене и боровинки 6
Охлаждат се и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: