Карамелизирано авокадо с изцедено кисело мляко и чипс от скариди

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
 Карамелизирано авокадо с изцедено кисело мляко и чипс от скариди
 
Необходими продукти:
1 авокадо
50 г сирене „Скаморца“
100 г изцедено кисело мляко
20 г тиквени семки
2–3 скилидки чесън
50 г захар
50 мл тъмен балсамов оцет
1–2 стръка копър
50 г чипс „Тортиля“
1 домат за украса
сол, черен пипер и зехтин на вкус
копър за украса


Начин на приготвяне:
1
Захарта, балсамовият оцет и щипка сол се смесват в подходящ съд (тиган) и се оставят за няколко минути на огъня, за да се редуцира течността.
2
Авокадото се почиства и се разрязва по средата, костилката се изважда. Почистеният плод се слага в тигана с редуцираната смес, прибавят се тиквените семки и се оставя, докато се карамелизира (1–2 минути), като непрекъснато се полива с течността.
3
Чесънът се обелва и се изпича във фурна или на тиган до златисто и докато омекне. Намачква се с вилица, към него се добавят млякото и наситненият копър. Овкусява се със сол, пипер и зехтин.
4
Скаморцата се нарязва на тънки шайби или ленти и се запича от двете страни на тиган до златисто.
5
Карамелизираното авокадо се поставя в средата на подходяща чиния, пълни се с млечната смес, отгоре се подреждат чипсът „Тортиля“, начупен наедро, и чипсът от сиренето. Украсява се с почистения и нарязан надребно (конкасе) домат и копър и се сервира.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: