Канелони с пиле

Източник: Бон Апети
Дата: 12.08.2002
 Канелони с пиле
 
Необходими продукти:
300 г брашно
3 яйца
1/2 глава лук
1/2 морков
1 клонка целина
1 с. л. зехтин
сол
1/2 сварено пиле
2 печени червени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2-3 филии хляб
2 клонки магданоз
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. л. индийско орехче
сол
500 мл прясно мляко
50 г масло
1 с. л. брашно
сол


Начин на приготвяне:
1
 Канелони с пиле
Омесва се лепкаво тесто, поръсва се с брашно и се оставя да отлежи.
2
 Канелони с пиле 2
Тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват правоъгълници. Поставят се в подсолена кипяща вода за 2-3 минути и се отцеждат върху чиста кухненска кърпа.
3
 Канелони с пиле 3
Пилето се вари с лука, моркова и целината около 30 минути. След това се почиства от кожата и костите.
4
 Канелони с пиле 4
Месото, лукът, чушките, чесънът, магданозът, солта и индийското орехче се смилат до получаването на гъст пастет. Хлябът се накисва в млякото, слага се в пастета и се разбърква, докато се смесят добре.
5
 Канелони с пиле 5
Във всеки правоъгълник се поставя от плънката, навиват се рулца и се подреждат в намазнена тава.
6
 Канелони с пиле 6
Приготвя се сосът, като брашното се запържва в масло, разрежда се с мляко, посолява се и се вари няколко минути, докато се сгъсти леко. Рулцата се заливат със соса, поръсват се обилно с кашкавал и се пекат при температура 200-220 градуса, докато се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2017
Станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: