Емпанадас с мляно говеждо

От индианската кухня, сготвено с японски соев сос
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
 Емпанадас с мляно говеждо
 
Необходими продукти:
За тестото
350 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. червен пипер
40 г масло
40 г олио

За пълнежа:
1 с.л. слънчогледово олио
1 малка глава лук, обелена и нарязана на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
225 г мляно говеждо месо
1/2 червена чушка
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. лют червен пипер на прах
150 мл телешки бульон
2 с.л. Кикоман соев сос
1 яйце за глазурата

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
1.Изсипете брашното в купа, добавете към ненго бакпулвера, червения пипер и малко мазнина. Разбркайте сместа с достатъчно вода и намесете гладко тесто. Увийте го във фолио и го оставете на хладно място.
2.Докато го качате да втаса, загрейте олиото в голям тиган. Сложете лука и чесъна и ги изпържете за няколко минути, докато омекнат. Добавете към тях говеждата кайма и червения пипер и пържете още 3 минути. Поръсете с кориандър и чили на прах. Изсипете соевия сос и оставете плънката да къкри за 15 минути. След това я оставете настрана, за да се охлади.
3.Разточете тестото и изрежете от него 6 кръга. С лъжица намажете краищата на всеки кръг с разбитото яйце. Сложете по малко плърнка в единия край, а другият край на кръгчето прегъненете. Запечатайте с пръсти краищата на така получените полумесеци. Направете по 1 дупка на всяка емпанада,за да излиза въздуха, докато се пекат.
4. Изпечете ги във фурна на 180 градуса за 15-20 минунти докато станат златисти.
5. Поднесете ги горещи или студени.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2017
Приготвих без лук, чесън и люто ... запържих чушката преди каймата , добавих малко червен пипер ... Само не разбрах този бульон кога се слага и го пропуснах ... Тестото има нужда от сол ; може да се удвои количеството на червения пипер ... Номазах с яйце и отгоре
3.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
отлична рецепта.аз я направих със свинско и също се получи много добре
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
С бакпулвер, но е добре да го оставите малко време настрана.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
В рецептата е отбелязано, че е нужен бакпулвер за тестото, а по надолу в обяснението \"докато го чакате да втаса\". С мая ли се прави тестото или с бакпулвер?!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: