Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал и киша, слънчева или мрачна, мека или сковаващо мразовита.
И няма сезон, който да предлага толкова уют,
който искри дори от замъглените прозорци на домовете. А печките, и на тях не им е лесно, защото са особено натоварени от декември до март.
Хубаво е през зимата,
защото и храната е готвена на бавен огън с търпение и любов. И празниците са един след друг, от хубав по-хубав.
А какво ще научите от новия зимнопразничен брой на BILLA Кулинариум?
Както обикновено много интересни неща и както винаги – само за 0,99 лв. с BILLA Card. Например, къде и защо варивата, кръглите ястия, рибата и нарът носят късмет през новата година. Рецептата за Коледния Бъдник вече няма да изглежда трудна и сложна, защото ще я разнищим стъпка по стъпка.
Традициите в българската кухня
пък ще представим посредством сушените плодове и зеленчуци. Ще готвим със сливи, кайсии, стафиди и чушки – все любими продукти от лятото, които ни подаряват много вкус и през студените дни.
Празниците ще почетем с изкусително вкусни рецепти
– за Никулден ви предлагаме да поднесете рибни кюфтета с меден дресинг, на Бъдни вечер домашни крекери с разядка от леща, а на Коледа може да блеснете с шпикован свински врат и чийзкейк с ябълки и карамелен сос.
И тъй като никой празник не е истинки без хубави напитки
ще ви разкажем за вината с аромат на подправки и какво е подходящо да поднесете към тях.
И за да бъде менюто не само вкусно и истински специално, но и изгодно – с талоните в празничния брой на списание BILLA Кулинариум спестявате над 30 лева. В случай, че решите да попътувате, имате чудесен повод да се влюбите в Унгария и то от пръв поглед.
А за всички фенове на качествената храна
има наистина добра новина – кулинарно списание № 1 в България* вече е налично и в мобилен вариант – приложението BILLA Кулинариум може да изтеглите напълно безплатно от App Store и Google Play. В него ще откриете над 250 видео-рецепти, които са абсолютното доказателство, че готвенето е лесно и забавно. Приложението е изключително практично и дава възможност за лесно и удобно търсене на рецепти по категории, ключови думи, продукт или време за приготвяне, като всяка седмица предлага нови кулинарни идеи за семейното меню.
Приложението BILLA Кулинариум е препоръчано лично от шеф Виктор Ангелов,
а в най-новия брой на списанието той споделя и негова уникална рецепта за пъдпъдък със смокини върху киноа със спанак и тиква.
*BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г., по данни на BluePoint от януари 2018 г.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...