По случай своя 200-годишен юбилей, тази година френската марка Bornier предостави на клиентите си възможност, да се потопят в уютната атмосфера на новия дом на Бон Апети, броени дни преди началото на коледните празници.
Своето вкусно предизвикателство Bornier отправи чрез покана за участие във фото-конкурс с условие за изпращане на рецепти (със снимки), приготвени с един от традиционните френски кулинарни символи – дижонска горчица Bornier. Наградата за най-добрите рецепти бе посещение в кухнята на Бон Апети и среща с водещите Лора Стоян.
Победители в оспорваната надпревара станаха Марина Желязкова и Надежда Гергова. Двете дами бяха и първите гости в новия дом на Бон Апети – разположен уютно встрани от шума на столичния град, в непосредствена близост до природата. Марина Желязкова се появи в компанията на съпруга и детето си – също големи фенове на предаването Бон Апети – и подари на двамата водещи приготвена от нея джинджифилова къщичка.
Като любител агроном, Надежда Гергова отглежда сама всякакви зеленчуци и успя да очарова кулинарния тандем със специална, направена лично от нея, домашна лютеница по семейна рецепта, приготвена с горчица Bornier.
Но подаръците не приключиха дотук. На срещата присъстваха и представители на френската марка – Любомила Стайкова (бранд мениджър Bornier от фирма ВК Комерсиал Европродукт) и Борислав Толев (Мениджър Ключови клиенти във фирма ВК Комерсиал Европродукт), които подариха на победителките в конкурса кошница с френски продукти, сред които и такива с марка Bornier.
От водещите пък гостите получиха първата им кулинарна книга „Сезони в кухнята на Лора и Стоян“ с автограф.
Кулинарната тематика определено бе на преден план в проведените приятелски разговори на чаша кафе и домашни сладкиши, като особено внимание бе обърнато на любими рецепти и различни идеи за предстоящите празници, и не на последно място – на споделеното удоволствие от използването на разнообразните и висококачествени продукти на Bornier. Марина Желязкова например сподели, че винаги има „под ръка“ в хладилника си поне 6 вида горчица Bornier. Една от любимите рецепти на Лора с горчица Bornier включва апетитно запечени агнешки котлетчета, намазани с горчица и поръсени с ароматни подправки. Горчицата с мед на Bornier, която няма еквивалент на пазара, често се използва както от професионалните, така и от любителите кулинари за приготвяне на уникално вкусен дресинг за салати.
Екипът на Бон Апети с радост посрещна за първи път фенове на предаването в новия си дом. Лора и Стоян споделиха впечатленията си от възможностите, които предоставя новото студио и поканиха гостите, да разгледат къщата и да се запознаят с целия екип на Бон Апети. Всички бяха изключително приятно впечатлени от творческата работа на професионалната стилистка и художничка на Бон Апети, която изработва оригинални картини от храна, с които се представят рецептите в предаването. Гостите споделиха, че не пропускат нито един епизод на любимото си предаване, което всеки ден успява да зареди с кулинарно вдъхновение дори и най-малките членове на семейството.
Също така за феновете на Бон Апети бе интересно, да узнаят, кои са предпочитаните места за пазаруване на качествени хранителни стоки от двамата водещи и как се извършва подбора на продукти за рецептите в предаването. Посещението приключи с обещание за нови срещи и за все така активно участие в бъдещи кулинарни предизвикателства.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...