Първия месец от годината свързваме със студа навън и с топлия уют на дома. С желанието ни да започнем годината на чисто, да се грижим повече за себе си и близките си, да намерим така мечтания баланс. Свързваме го и с многобройните именни дни и веселите вечери с приятели на чаша червено вино. А вкусната и полезна храна е неизменна част от всичко това.
Зимният брой на списание BILLA Кулинариум ще ви даде идеи как да превърнете плодовете и зеленчуците от зимните пазари във вкусни ястия за всеки ден.
Кореноплодните - перфектният избор за сезона
Те са и невероятен източник на енергия, на полезни вещества за тялото и, разбира се, радост за небцето. Червено цвекло, моркови, пащърнак, целина... А за какво точно са полезни и как да ги готвим така, че да се насладим максимално на дълбокия им вкус? Всичко това, заедно с няколко изпитани рецепти ще намерите на страниците на списание BILLA Кулинариум.
Свежи салати с червено зеле
Едно от най-трудните неща през зимата е да приготвяме вкусни салати с пресни сезонни зеленчуци, така важни за правилното хранене. Трудно е, защото липсва лятно-есенното изобилие по пазарите. Но не е невъзможно. Червеното зеле е главният герой в салатите, които ще откриете в списание BILLA Кулинариум. Съчетаваме го с плодове, с ядки, с пикантни чушлета... Резултатът е повече от интересен!
Картофите, без които не можем
За тях казват, че са малките грудки, успели да променят света. Въпреки трудния си дебют на европейската трапеза в миналото, днес едва ли някой би могъл да си представи кулинарията без тях. Варени, печени, пържени... В главна роля или пък като гарнитура - те са винаги на нашата трапеза. Затова всички интересни идеи за приготвянето им са добре дошли. Ще ги откриете на страниците на зимния брой на BILLA Кулинариум.
Сладкиши с цитруси
Те са най-обичаните зимни плодове - свежи, ярки, сладко-кисели и екзотични. Можем да ги консумираме просто така, но можем да вплетем вкуса и свежестта им в някой сочен кейк, а защо не и в торта... Вижте рецептите в BILLA Кулинариум и си подарете наслада в уютните зимни следобеди на чаша ароматно кафе или топъл чай с приятели.
Зимният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 20 лв.
В списание BILLA Кулинариум ще откриете още много интересни идеи за зимни рецепти, подходящи както за всеки ден, така и за празници. Ще научите много за здравословното хранене, ще пътешествате и ще се забавлявате.
BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.
А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 400 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS .
Приятно четене и добър апетит!
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...