Ето че отново сме в месеца на виното и любовта. Празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин се преплитат и допълват, както чашите за вино със стрелите на любовта. На всички ни се иска да бъдем вдъхновени, опиянени и влюбени – напук на сивото ежедневие и делничните ни проблеми. Февруари предразполага за това. Зимният брой на списание BILLA Кулинариум също.
Предложенията за ястията по страниците на списанието са топли и засищащи, такива, които хранят душата и тялото, събират всички близки хора около трапезата и ни карат да обичаме живота. Като рецептите от рубриката „Зимно меню“, например, те са празник за всички сетива. Топла салата от печен праз с бекон, ребърца на фурна, уханен хляб и ароматен сладкиш със сушени плодове... Насладете им се в компанията на добро вино и любим човек, защото всичко е по-вкусно, когато е споделено.
Има едно място в България, което е особено популярно през зимата – дали за романтична почивка за двама, дали за ски със семейство и приятели, или пък за дегустация на вина и местна кухня по прочутите му механи. Това е Банско. Мястото, където виното, любовта и вкусната храна се срещат по един неповторим начин. За него ще прочетете в статията в рубриката БГ дестинации. А рецептите за катино мезе и качамак са повече от интересни. Те са в случай, че не можете да ги опитате на място и искате да си ги приготвите вкъщи.
Трифон Зарезан е празник на лозарите и на кръчмарите. На тях е посветена една от темите в списание BILLA Кулинариум, с която ще се потопите в техния цвят. А накрая ще искате да вдигнете тост. За истинското пътешествие. Пътешествието на сърцето, въоръжено с най-ценния дар – любовта към мястото, на което си, подкрепено от най-верния другар, виното. И за всеки случай, обърнете внимание на супата трезве, никога не е излишно да имате рецептата за нея.
Когато говорим за вино, за любов и храна, няма как да не почерпим опит и от най-добрите – а именно, французите. Рубриката „Кулинарно училище“ разкрива тайните на един обичан крем. Лесен като начин на приготвяне, изискан на външен вид и неустоим на вкус – това е крем „Брюле“. Хрупкавата коричка от карамелизирана захар върху кремообразната текстура финалният щрих, който прави десерта уникален, изискан и разпознаваем.
Зимният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 20 лв. В списание BILLA Кулинариум ще откриете още много интересни идеи за рецепти, подходящи както за всеки ден, така и за празници. Ще научите много за здравословното хранене, ще пътешествате и ще се забавлявате.
BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.
А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 400 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS .
Приятно четене и добър апетит!
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...