Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че това са последните летни дни, че есента е на прага и съвсем скоро ще обагри изцяло дърветата и те ще станат неописуемо красиви. Освен топлите си, земни цветове, есента носи и мириса на печени чушки от балкони и дворове, на дюли, оставени в стаята за по-дълго време или пък на печени кестени из улиците на града. Няма по-щедър сезон на аромати и вкусове.
Нека се възползваме максимално от щедростта му и да се заредим с енергия и преживявания за дългата зима с новия брой на списание BILLA Кулинариум. В него ще откриете изобилие от интересни теми и великолепни есенни рецепти. Може да започнете с предложението за богато есенно меню, което включва прекрасна салата, заек фрикасе с кестени и горски гъби, уникални пухкави хлебчета с масло и лек десерт с есенни плодове.
Тиквата е сред безспорните фаворити на есенната трапеза. С приятния си вкус, атрактивен цвят и интересна текстура тя е покорила кухните из целия свят. От страниците на списанието ще научите непознати и интересни факти за нея, както и нови рецепти за сладки и солени ястия.
Събрани около трапезата, натежала от вкусни сезонни ястия, в най-пълна степен осъзнаваме значението на израза храна за душата. Изберете някои от предложените рецепти, подсигурете продуктите, разпределете задачите и се насладете на всяка стъпка от приготвянето на ястията. Това ще ви позволи да се любувате на храната от изпълнението на рецептата до последната хапка, споделена с любимите хора през уютните есенни дни.
Оризът е въодушевявал хората по света да измислят какви ли не рецепти с него. На страниците на списанието ще откриете зрънца вдъхновение от Испания, Китай и Сицилия. Смеем да твърдим, че и трите предложения са неустоими!
Както всеки път, и сега има идеи за храненето на децата. Понякога е доста трудно да им приготвяме различни ястия за училище. Разнообразното меню обаче е изключително важно за здравето на детето. BILLA Кулинариум ще ви вдъхнови да приготвите интересни на вид и вкусни ястия, които децата с радост ще сложат в своите раници.
Ябълката е безспорният фаворит сред плодовете на сезона. Превъплъщенията ѝ в кулинарията винаги са интересни. Вижте рецептите за класическия ябълков пай, прочутия тарт Татен и пълнени печени ябълки.
Есенният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 25 лв.
BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.
А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 300 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS .
Приятно четене!
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...