Около този въпрос се въртят доста предположения и теории напоследък. Стига се дори до крайности, които му преписват силно токсични свойства след нагряване. В търсене на истината по въпроса стигнахме до следния извод: медът не става токсичен, когато се загрее! Иначе горещия чай с мед, който пием през зимата, няма да е лек, а истинска отрова. Загрят над 40–45 градуса, обаче, медът губи лечебните си свойства, превръща се в захар и е вреден точно толкова, колкото и тя. Какво точно се случва с меда, когато се загрее? Плодовата захар се разгражда до хидроксиметилфурфурал (ХМФ), който в големи количества става непреработваем за пчелите, т.е. вреден е за тях. Ние обаче спокойно можем да готвим с него.
Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...