От кухнята ухае на блаженство

01.11.2018
0
38904

 

Ноември винаги носи хапливо усещане за зима. Топлите дни са като скъп подарък от времето, който по правило не трябва да очакваме. Заведенията вече са прибрали чадърите и масите, улиците сякаш са малко тъжни, че губят ритъма на лятната фиеста. Вече не е толкова шарено, тоновете са преобладаващо в сиво и често е мрачно и ветровито. Време е да се приберем у дома, да запалим печката и да се заловим за готвене.


И както винаги есента е благодатна към нашата трапеза
Едно от любимите кулинарни предизвикателства е комбинирането на плодове с месо. Не пропускайте да обогатите семейното меню в хладните дни с актуалните сезонни предложения от есенния брой на списание BILLA Кулинариумсамо за 0,99 лв. с BILLA Card. Пилешко и тиква се допълват в ризото, ябълките хармонират с вкуса на крехко свинско, а телешкото флиртува със сладостта на гроздето.

На фокус попадат и други добре познати продукти,
за да им дадем нов прочит в интересни рецепти. Карфиолът, който по традиция е с главна роля в туршиите, се изявява под формата на кюфтенца, поднесени върху доматен сос. Прясното зеле ще завием в кори със сирене, за да изпечем ароматна баница. А с круши и сладко от малини ще сътворим фантастична шарлота, достойна за изискани поводи.

За не особено работливите, които бягат от печката,
идеите се завъртат около аламинути с пушена сьомга. Рецептите са подходящи за всяка част от деня – сандвич, пастет или бърза салата.

За истинските табиетлии обаче BILLA Кулинариум е приготвил
заек, задушен във вино със сини сливи, пъдпъдъци в бекон с лимонов сос и хрупкави брускети и една класическа пикантна разядка – айвар. Домашните вкуснотии, разположили се удобно на страниците на списанието сякаш нямат край – сега вече още по-достъпни благодарение на мобилното приложение BILLA Кулинариум, което може да свалите лесно и напълно безплатно от App Store и Google Play

Почитателите на виното ще разберат от любимата си рубрика,
колко е важна температурата на поднасяне. Какви са особеностите при белите, червените и пенливите вина ще прочетете на страниците на BILLA Кулинариум. Както винаги предлагаме и апетитни идеи, подходящи за различни сортове вино.

За съботно-неделните следобеди
има неща просто за четене – без да се налага излизане изпод топлото одеало. Разкази за живота и храната в далечен Китай със сигурност ще накарат пътешествениците да помечтаят.

Любопитно е също,
как ароматите действат на здравето ни, на емоциите ни и имат ли връзка със спомените ни. А също и от къде води началото си боулингът и какви са тънкостите, за да сте непобедим противник.



Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: