Агарът е неразтворим в студена вода, напълно се разтваря само при температури от 95 до 100 градуса. Горещият разтвор е прозрачен. При охлаждане до температура 35–40 градуса той става чист и здрав гел, като процесът е обратим, ако се повиши температурата. При нагряване до 85–95 градуса той отново става рядък разтвор. Понякога се добавя малко желатин към гела, защото агарът не може да задържа дълго в себе си водата поради естеството на молекулярния му строеж.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...