Най-хубавият пролетен празник наближава и агнешкото отново ще заеме централно място на трапезата. Защото на този ден празнуват не само Георги и Гергана, а целият български народ. Сигурни сме, че всяка домакиня има поне две-три изпитани рецепти за агнешко. Ако решите да пробвате нещо по-различно, ние от BILLA Кулинариум сме подготвили за вас няколко твърде интересни рецепти, такива, на които никой не може да устои. Насладете се на празника с най-доброто младо агнешко и не се колебайте да опитате някои от по-екзотични ни предложения, като котлети тандури, шишчета със сос „Чимичури“, печено бутче със зеленчуци или пък плешка с булгур. Със сигурност няма да съжалявате.
Освен агнешкото, на пролетната ни трапеза все по често се настаняват и аспержите. Първоначално много от нас гледаха на тях, като на нещо непознато и префърцунено. Сега вече знаем колко деликатен и благороден вкус имат, а фактът, че се готвят лесно и са полезни, ги прави още по-желани и обичани. Много кулинарни тънкости при приготвянето им ще научите от статията, посветена на аспержите.
Придържаме се към цвета на сезона - зеленото - и продължаваме с вкусните предложенията в рубриката Зеленчуци на мода. Насладете се на една супер зелена вечеря с рецепти, в които сме подбрали пълни с витамини и минерали зеленчуци, комбинирани със свежи и вдъхновяващи аромати. Всяко едно от ястията има потенциал да се превърне в звездата на здравословната вечеря.
За виното няма сезон. В рубриката Вино и храна - ще си говорим за тероара, или разгадаването на виното по неговия произход. Ще откриете и три фантастични рецепти за мезета към чаша хубаво вино - прословутите френски гужери, панирани сирена и банички със зелена плънка.
Какво още може да намерите в пролетния брой на BILLA Кулинариум? Изпитани рецепти за изкусителни гофрети, подходящи за неделен брънч, например. Най-добрите палачинки, импровизации на тема „Капрезе“, упражнения за перфектна фигура и какво ли още не.
Празнувайте Гергьовден, празнувайте всеки ден от пролетта с нашите рецепти! Верните ни читатели знаят, но все пак да припомним - пролетният брой на BILLA Кулинариум ви очаква - само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card.
BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...