Пълнените гъби са перфектно предястие за гости. Хем са лесни за приготвяне, хем можем да развихрим фантазията си и да покажем собствения си кулинарен почерк, правейки плънката неповторима.
Ако имаме възможност да избираме, най-добре е да се спрем на гъбите портобело. Името звучи много специално, но това всъщност са големи кафяви печурки – диаметърът им е от 12 см и нагоре. Именно заради този екстра размер са много подходящи за пълнене. Освен това съдържат малко по-малко вода, което означава, че при готвене не се свиват и остават по-твърди.
Различават ли се във вкуса от обикновените бели печурки?
Съвсем малко. Някои твърдят, че кафявите печурки имат по-интензивен вкус и лек аромат на ядки. Но това вероятно могат да оценят единствено хора с много чувствителен нос и небце.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...