На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват заедно два много значими за компанията повода – една годишнина и една нова социална кампания. Обединяващото между тях е Baking Center™ - професионално оборудваното пространство, разработено с цел обмяна на опит и консултация на майстори-пекари.
Baking Center™ София отваря врати през 2021-ва година, но първият такъв в рамките на Lesaffre Group е създаден през 1974-та година във Франция! През изминалите 50 години, компанията развива глобална мрежа от бейкинг центрове, която днес наброява 51. За Лесафр България придобиването на такова пространство е сбъдната мечта, а организираното събитие е само една от серия активности за отбелязване на златния юбилей.
Множеството приложения на този демо-център от тази година се увеличават с още едно, по-необичайно. Той заработва като база за професионално обучение на бежанци, като академия за бъдещи хлебопроизводители. Baking Center Academy е наименованието на първата авторска социална инициатива на Лесафр България, която се провежда на територията на Baking Center™ в София. Проектът има за цел да подпомогне интеграцията на политическите бежанци у нас, като им предоставя шанс за допълнителна професионална квалификация в направление „Хлебопроизводство“.
Инициативата Baking Center Academy се реализира в партньорство с Българския Червен кръст, с който Лесафр България има трайни партньорски взаимоотношения. Други основни партньори, без които проектът не би бил възможен са учебен център „Рулан“ и Мария Цачева – преподавател и собственик на пекарна „Прованс“ в село Чавдар.
Първият випуск на академията вече е факт – 9-ма украинци успешно стартираха и завършиха своето обучение, а по време на събитието получиха и сертификати, които им позволяват да упражняват професионално новия си занаят.
С официалното обявяване на завършилият пилотен проект на Baking Center Academy, Лесафр България си пожелава още много успешни випуски от майстори-пекари, които не просто да научат нов занаят, но да спомогнат развитието на индустрията и внесат свеж опит в бранша.
По традиция Лесафр България продължава да инициира и участва в социални кампании, свързани с изхранването, вярна на своята глобална мисия – „Да работим заедно за по-доброто изхранване и опазване на планетата“!
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...