Оризът (Oryza) е основната храна за 2/5 от населението на Земята. Разпределено средностатистически, на глава от глобалното народонаселение, на всеки жител на планетата, годишно се падат по 85 кг. Зърната на ориза се отличават с високата си хранителност: съдържат 75–85% въглехидрати и 5–10% протеини. Тези две съставки са с много висока усвояемост от организма на човека — около 96%. Ето защо храненето с ориз се приема за много ефективно. Освен това оризовото брашно не съдържа глутен, което го прави подходящо за консумиране от хора, които имат непоносимост към този протеин. Идеално е за кексове, кремове, дори и хлябове в комбинация с друг тип брашна.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...