Великите кулинарни истории

Тирамису
Тирамису
14.01.2025
Повдигни... настроението Златокъдри венециански куртизанки открили, че този висококалоричен десерт повдига не само настроението, а и либидото. Подозирайки (или не) за това откритие хората толкова обикнали тирамисуто, че до ден днешен то може да повдигне реномето на някой готвач, както и на... Разбери как
0
9
Креп „Сюзет“
Креп „Сюзет“
13.01.2025
Палачинките, наречени „Сюзет“ „Само вкусът на това ястие може да превърне канибал в цивилизован джентълмен.“ Анри Шарпантие Обикновено когато някой готвач сътвори неустоимо вкусен десерт го кръщава... Разбери как
0
13
Салатата на Боб Коб
Салатата на Боб Коб
13.01.2025
Историята на шедьовъра, измайсторен с каквото има в хладилника В наши дни все по-често под обяд се разбира „разправата“ с една богата салата, в която има всичко – и месо, и зеленчуци, и някакъв въглехидратен... Разбери как
0
9
Крем супа „Дю Бари“
Крем супа „Дю Бари“
13.01.2025
Жана и Кралят Какво свързва любовницата на Луи ХV с карфиола и супата, наречена „Дю Бари“? В елегантната френска кухня може да се влезе през два входа. Естествено, този на вкуса е за предпочитане – наслаждаваш... Разбери как
0
20
Банани „Фостър“
Банани „Фостър“
13.01.2025
Един впечатляващ десерт от свърталището на бохемите в Ню Орлиънс Приготвянето на този десерт прилича на спектакъл. Вкусът му съчетава сладостта на карамелените банани с топли нотки канела и ром. Лек драматизъм... Разбери как
0
16


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: